lørdag 11. april 2009

7. Tarzan versus Fantomet.

Mange av livets store mysterier opptok oss på Steinsås i oppveksten, og ett av dem som ble hyppigst debattert var dette: Hvem hadde vunnet i en slåsskamp mellom Tarzan og Fantomet? Jeg vet ikke hvorfor lenger, for det er en enkel nøtt å knekke. En peanøtt blant mysterier. Fantomet, som rusler rundt i jungelen i skøytedrakt, ridestøvler og stripete badebukse, er tydelig langt mer enn eksentrisk. Galskap er alltid et pluss under håndgemeng. Men i dag vet alle hvor viktig miljø og oppvekst er, og Tarzan ble oppfostret av aper. Stein gal han også, med andre ord, blant vanlige kniv-og-gaffel-spisende mennesker. Og det her forskjellen ligger.

Fantomet har et 400 år gammelt moralsk krav på seg til å være snill gutt, så selv om han utenpå den stripete badebuksa har et dødningehodepreget pistolbelte, med to kaliber '45 halvautomat, er de potensielt dødelige våpnene mest til pynt. Og skyter han er det trick-skyting - pistoler ut av hendene på fiender og lignende. Etterpå slår han dem ned, og sørger alltid for at favorittringen med dødningehodet etterlater sitt evige avtrykk.

Hmm. Mulig man blir galere av å vokse opp i en hodeskalle bak en foss enn blant aper, allikevel...

Poenget er i hvertfall at Tarzan ikke har slike skrupler, selv om han stort sett bare er utstyrt med kniv. For denne kniven har drukket mer blod enn de fleste vampyrer med respekt for seg selv - apeblod og menneskeblod inkludert. Det hadde med andre ord ikke tatt lang tid før Apenes Konge hadde stått med beinet på Fantomets døde bryst, skrikende som en jævla gorilla.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar