mandag 13. april 2009

9. Pia Zawa Live.

Elite-modell Teresa F, fotografert av Michael Andersen. Copyright Michael Andersen & Pia Zawa Productions, 1996.

I 1994 fikk Pia sparken fra X9-spesial. Var selv gått lei av dama, og prøvde en stund å selge andre seriekonsepter - uten hell. Til slutt la jeg tegneseriene på hylla, slo meg til ro som bartender, dørvakt og, på fridagene, fyllik. Det var lysmester Stian Wærenskjold som vekket Pia til live igjen, i 1996. Han hadde jobbet med idéen om et multimediashow i Pollen i Arendal, gjerne basert på en tegneserie. Tror han først mente å bruke Batman, men endte altså opp med Pia Zawa. Etter at Stian, hans kjære Hanne Kjølsen, og jeg hadde diskutert en stund, var multimediabiten så godt som borte. Det var blitt et musikalsk stunt og pyroshow, med uendelige muligheter for katastrofer til stede. I hvertfall i følge politimesteren, som forkastet det aller meste kort tid før forestilling.

Vi fikk ikke lov til å la maskinpistolskytende fjellklatrere rappelere ned et par fasader på Langbrygga. Eller å la Norges galeste helikopterpilot plukke opp en skurk på vannscooter i fart, for deretter å simulere et kræsj, ved å fly ned bak Tyholmen øyeblikket før en stor eksplosjon ble satt av på en lekter mellom Arendal og Hisøy. Sånne greier. Hva vi endte opp med var en sketsj, med en mini-eksplosjon og ett slagsmål, hvor en mann ble skutt ned fra masta på seilskuta Boy Leslie, som var bakteppe til forestilingen. Nødmanuset jeg skrev sugde, det innrømmer jeg, og det eneste som ikke gikk galt den sommernatten var nettopp stuntsene. Også festen etterpå.

Året etter fikk vi tilbud om å sette opp et nytt show. Vi hadde lært, og startet med en liste over pyro og stunts som ble sendt politimesteren for godkjenning. Denne gangen fikk vi lov til enda mindre enn året før, og Pia Zawa Live ble lagt død.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar