tirsdag 26. mai 2009

42. Vinger for pengene.

Her en kveld i hyggelig lag med gode venner, som det heter, og i dette tilfellet også var, dreiet samtalen inn på musikk. Ikke helt uvanlig, men det er uvanlig at jeg utbasunerer genialiteten i et par norske pop-låter. Av en eller annen grunn passer disse låtene perfekt inn som soundtrack til dagens tegning. Begge er på samme skive - den selvtittelerte Brød & Sirkus fra 1991.

"Himmær'n har du kvært for penger, og havet har du hengt for cash. Og skauen puster ikke lenger, for alt du tar i blir til bærsj. Kong Midas i revers."
Evenrude/Olsen/Henriksen.

"Jeg har fått nok nå, og jeg vet hva jeg vil. Hva jeg skal gjøre og bruke all framtida til-- Jeg skal kjøpe vinger for pengene, og sveve ut over engene."
Rickfors/Lindforss, med norsk tekst av Ole Evenrud, alias Ole I'Dole.

Og dette er et lite problem-- Han var kul nok, Ole, den gangen - husk "Hvis jeg var Gud" eller "Det va'kke min skyld" - men lydbildet er blitt litt gammelt. Med siste låt, "Vinger", løser problemet seg med å gå til den svenske originalversjonen til Mikael Rickfors, eller denne hakket vassere live-versjonen... Men hva med "Kong Midas i Revers?" Denne låta tigger om en oppdatert cover-versjon! Dette er en utfordring til praktiserende musikanter der ute. Og da mener jeg ikke i stil av Merethe La Verdis cover av "Vinger" fra 1994. Ikke i det hele tatt.

1 kommentar:

  1. Morsomt. Fant skiva i skapet for ei tid sia. Hvor ble de av?

    SvarSlett